Allah Yakındır - İran Filmi

Allah Yakındır - İran Filmi



Dini Film Hakkında: 
Yazan ve Yöneten: Ali Vazirian (Ali Veziriyan)
Oyuncular: Babak Hammidian (Bâbek Hamidiyan), Elnaz Shakerdoost (İlnâz Şakirdust), Saeed Nikpour (Said Nikpûr), Mina Jafarzadeh (Mine Caferzâde), Safar Roohi (Sefer Rûhî)...
Yapımcı: Javad nouroozbigi (Cevâd Nevrûzbigi)
Görüntü Yönetmeni: Mohammad Taqi Pakssima (Muhammet Takî Pâksîma)
Editör: Hassan Hassandost (Hasan Hasandost)
Müzik: Bardia Kiarass (Bardiye Kiyares)
Ses: Mohammad Reza Delpak (Muhammet Rıza Dîlpak)
Ses Kayıt: Mehran Malakooti (Mihran Melekûtî)
Makyaj: Saeed Malekan (Said Melikân)
Yapım Yılı: 2006.


Filmin konusu:

Köyündeki insanlar Rıza'yı pek aklı başında olmayan bir genç olarak biliyorlar. Rıza anayol selden zarar gördüğü için motosiklet-taksiciliği yaparak insanları taşımaktadır. Bu esnada yolculardan biri olan köyün yeni öğretmenine aşık olur. Öyle bir aşk ki onu gerçekten divane eder.

Mucizevî bir deneyimle sonlanan "Hüdâ Nezdik Est" (Allah Yakındır), Ali Veziriyan'ın aşkı ruhanî ve irfânî bir bakış açısıyla incelemesidir.

Mecâzî ve İlahî aşk konulu film, Veziriyan'a İran 25. Uluslararası "Fecr Film Festivali"nde (2007), en iyi yönetmen ve İtalya'da 10. Din ve Günümüz Film Festivalinde (2007) "Don Tonino Bello" ödülünü kazandırdı.

Khoda Nazdik Ast - (Hüdâ Nezdik Est) - God is Close - Allah Yakındır - 2006 - İran Filmi - Türkçe Altyazılı

2 yorum :

  1. Hz. Hüseyinin türbesinde geçen olaylar gerçekten rahatsız edici. Kuldan medet umuluyor ve mucizevi şekilde istenen oluyor,batıl ve hoş olmayan bir bölüm. Filmin son dakikalarına kadar güzel bir aşk filminden farkı yok,son dakikalarda gerçek aşkın Allah aşkı olduğuna işaret edilmeye çalışılmış oda ne kadar başarılı tartışılır. Peygamber efendimiz (SAV) in soyundan olan Hz. Ali ve torunları Hz. Hasan ve Hüseyin sevgisi tüm İslam alemi için tartışılmazdır. Fakat bunun aşırılığı şirk seviyesine asla getirilmemelidir.

    YanıtlaSil
  2. İlahi ve mecazî aşk çok güzel işlenmiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Copyright © DİNİ FİLM İZLEME SİTESİ | Distributed by Blogger Templates | Designed by OddThemes